Initial installation: konfiguration av kontot, ProRealTime-plattformen och mobilapplikationen

Nedan förklarar vi stegen för den första konfigurationen av kontot, ProRealTime-plattformen och mobilapplikationen.

Våra handelssystem fungerar för ProRealTime-plattformen, vänligen granska vad som är ditt fall:

  1. Om du redan har ett CFD-konto hos IG Markets Broker, följ stegen på den här sidan.
  2. Om du inte känner till fördelarna med ProRealTime PREMIUM-versionen för CFD, kolla vår webbplats och få också ett gratis system i 6 månader. ProRealTime PREMIUM-versionen rekommenderas starkt för algotrading, för att få tillgång till det historiska läget med upp till 1 miljon ljus tillgängliga, särskilt viktigt för små tidsramar. Det är en nyckelpunkt för TF 5 minuter eller mindre:
    • Du kan se de senaste årens beteende (istället för de senaste månaderna!) hos kommersiella algos innan du köper
    • Du kan utveckla dina egna system mindre partiskt, med mer data för optimering och analys
  3. Om du vill konfigurera ett FUTURES-konto (eller skaffa ett nytt PREMIUM-konto för futures) hos Interactive Brokers, besök IBKR AutoTrading-webbplatsen.

Aktivering och konfiguration av ProRealTime

— 1 — Från portalen “My IG” måste du aktivera ProRealTime för både det riktiga kontot och demokontot. Det är också nödvändigt att aktivera modulen “ProOrder”, som är ProRealTimes automatiska handelsmodul.


— 2 — När ProRealTime är aktiverat kan du öppna det som du ser i följande bild

— 3 — I ProRealTime är det viktigt att ställa in tidszonen. Se till att det första alternativet är markerat. Bilden visar en installation i Spanien. Våra system är som standard konfigurerade i CET-tid (Central European Time), det vill säga samma för Spanien, Frankrike eller Sverige till exempel.

Kom ihåg att plattformen måste startas om helt och hållet för att ändringarna ska gälla.

När du ska starta en robot visar aktiveringsskärmen i ProOrder vilken tidsinställning du gör det med:

Även när du redan har startat roboten kan du kontrollera dess tidsinställningar igen genom att klicka på datumet i fältet “version”:

Vi tar tillfället i akt att påminna om att du alltid måste kryssa i rutan “Stoppa efterjustering” när du aktiverar en robot.

Om du använder andra robotar och du inte bör ändra tidsinställningarna, meddela oss så skickar vi dig versioner som anpassar tiden.

— 4 — Det är särskilt viktigt att öka systemens löptid, eftersom den som standard visas 10 dagar, och när ett handelssystem löper ut i ProRealTime stannar det automatiskt även om det har en öppen operation.

I vilket fall som helst är det viktigt att kontrollera utgångsdatumet i ProOrder-fönstret. Om det är nära trycker du på knappen “Förläng”. Om detta datum löper ut stoppar ProRealTime omedelbart robotarna, även om de har öppna affärer.

Dessutom kan vi också konfigurera att vi meddelas via e-post några dagar innan strategierna löper ut, för att påminna oss om att gå in i ProRealTime för att förlänga dem (använd din egen e-post, för att ta emot och hantera dina system själv)

Mobilapplikationer och varningar

I Google Play hittar du IG:s mobilapplikation, från vilken du både kan styra och kontrollera statusen för våra robotars drift.

Från portalen “My IG” kan du dessutom aktivera aviseringar via e-post eller push-meddelanden om olika händelser (välj de du föredrar)